Vés al contingut

Pollastre per mandrosos de la cuina

Recepta de les ales de pollastre confitades, ideal per els mandrosos de la cuina.

Per aquells que no us agrada passar massa temps a la cuina us deixo aquesta recepta en que haureu de treballar a la cuina poc temps i deixar que vagi fent durant 3 hores mentre et dediques a altres coses.

Aquesta recepte la vaig escoltar a RAC1 en el programa de’n Jordi Basté, del cuiner Fermí Puig que té una secció als divendres. Es ta fàcil que ho vaig aprendre de memòria (anava al cotxe i no podia pendre apunts….).

Si tens convidats i els hi agrada el pollastre… fàcil i a més quedareu com un xef !!!!. Us diran Ho!!! Que bo !!! com ho has fet ?

-Heu de contestar: Ho vaig aprendre en un curs de cuina molecular que organitza l’Associació de Metges i Facultatius Jubilats de Can Ruti, on participen molts ex professors (es pots substituir la paraula de professor per la d’eminències que es més popular) de la UAB i on es debat sobre la caramel·lització (també es pot utilitzar la paraula piròlisi) dels hidrats de carboni a temperatures relativament baixes (150-160ºC) en medi anaeròbic i la reacció de Maillart (que es la glicosilació de les proteïnes). I presenteu el plat sense ensenyar la cassola per no donar pistes.

Material

Necessites

  • Aletes o cuixetes de pollastre, prèviament desplomades.
  • 1 ceba
  • 1 cap d’all
  • 1 tomata ( o dos si son petits)
  • Sal, pebre i farcellet d’herbes
  • Oli oliva 0,4º. Com que haurem de de cobrir les aletes amb l’oli en gastem bastant, però es un oli que podem reciclar i guardar per la propera vegada, a més ja estarà perfumant.
Aletes al forn
Preparació de les aletes de pollasstre

Necessitem una cassola que pot ser mitjana o gran, depèn del nombre d’aletes. A la de la fotos en poso unes 10.

Mètode

Aletes al forn
Aletes al forn. 150 º tres hores

Es salpebren les ales i es posat dins de la cassola, s’incorpora la ceba tallada a ¼, els tomates tallats ½, el cap d’all tallat per la meitat, les herbes. Una vegada get això s’afegeix oli fins que les ales quedin cobertes.

Es posar la cassola al forn que haurem pre-escalfat a 150ºC i ho deixem aquí 3 hores.

Al cap de 3 hores, retirem les ales, i la resta d’ingredients en una safata i a menjar.

L’oli que queda a la cassola, una vegada fred, el colarem i guardarem en un pot de vidre. L’utilitzarem per la propera vegada. Com que la màxima temperatura ha estat de 150ºC, aquest oli no esta cremant i a més ha retingut el regust del pollastre, les herbes, la ceba etc…

En el video podeu veure com queden una vegada acabat el procès i retirada la csassola del forn.

Bon profit

3 comentaris a ;ldquo;Pollastre per mandrosos de la cuina;rdquo;

Deixa un comentari

Ves al contingut