Jaume Coll-Canti
Recepta de les ales de pollastre confitades, ideal per els mandrosos de la cuina.
Per aquells que no us agrada passar massa temps a la cuina us deixo aquesta recepta en que haureu de treballar a la cuina poc temps i deixar que vagi fent durant 3 hores mentre et dediques a altres coses.
Aquesta recepte la vaig escoltar a RAC1 en el programa de’n Jordi Basté, del cuiner Fermí Puig que té una secció als divendres. Es ta fàcil que ho vaig aprendre de memòria (anava al cotxe i no podia pendre apunts….).
Si tens convidats i els hi agrada el pollastre… fàcil i a més quedareu com un xef !!!!. Us diran Ho!!! Que bo !!! com ho has fet ?
-Heu de contestar: Ho vaig aprendre en un curs de cuina molecular que organitza l’Associació de Metges i Facultatius Jubilats de Can Ruti, on participen molts ex professors (es pots substituir la paraula de professor per la d’eminències que es més popular) de la UAB i on es debat sobre la caramel·lització (també es pot utilitzar la paraula piròlisi) dels hidrats de carboni a temperatures relativament baixes (150-160ºC) en medi anaeròbic i la reacció de Maillart (que es la glicosilació de les proteïnes). I presenteu el plat sense ensenyar la cassola per no donar pistes.
Material
Necessites
- Aletes o cuixetes de pollastre, prèviament desplomades.
- 1 ceba
- 1 cap d’all
- 1 tomata ( o dos si son petits)
- Sal, pebre i farcellet d’herbes
- Oli oliva 0,4º. Com que haurem de de cobrir les aletes amb l’oli en gastem bastant, però es un oli que podem reciclar i guardar per la propera vegada, a més ja estarà perfumant.
Necessitem una cassola que pot ser mitjana o gran, depèn del nombre d’aletes. A la de la fotos en poso unes 10.
Mètode
Es salpebren les ales i es posat dins de la cassola, s’incorpora la ceba tallada a ¼, els tomates tallats ½, el cap d’all tallat per la meitat, les herbes. Una vegada get això s’afegeix oli fins que les ales quedin cobertes.
Es posar la cassola al forn que haurem pre-escalfat a 150ºC i ho deixem aquí 3 hores.
Al cap de 3 hores, retirem les ales, i la resta d’ingredients en una safata i a menjar.
L’oli que queda a la cassola, una vegada fred, el colarem i guardarem en un pot de vidre. L’utilitzarem per la propera vegada. Com que la màxima temperatura ha estat de 150ºC, aquest oli no esta cremant i a més ha retingut el regust del pollastre, les herbes, la ceba etc…
En el video podeu veure com queden una vegada acabat el procès i retirada la csassola del forn.
Bon profit
Eyyy, aquest si q m’agrada que ho fa tot el forn!!!
LLàstima que les ales tinguin plumes, perquè si fos així encara seria més fàcil…. 🙂
També vaig provar les aletes de pollastre confitades i l’èxit ha estat total.