Vés al contingut

Recepta Cap i Pota

A la nostre àrea de Socis s’ha publicat una nova recepta de cuina, com fer un bon Cap i Pota.

El Cap i Pota es un plat típic de la nostra terra. Similar als “callos” plat típic madrileny d’on es té referència en la novel·la ‘Guzmán de Alfarache’ de Mateo Alemán on es diu: “Revoltillos hechos de las tripas, con algo de los callos del vientre”, a finals del segle XVI. Però l’historia d’aquests menuts ve de molt lluny, a l’Ilíada s’ofereix a Aquil·les un plat de tripes. Hi ha referències històriques als plats de menuts a gairebé tots els països d’Europa, els podreu trobar al llibre “Cap i Pota” el gran llibre dels menuts d’en Jaume Fàbrega.

A casa nostre trobem referència al  llibre de receptes d’inicis del segle XVIII, “Avisos i instruccions pel cuiner principiant”, del monjo franciscà Josep Orri. Més recentment en tenim referència d’en Josep Pla que anava a la fonda Europa de Granollers o d’en Salvador Dalí que anava al restaurant Duran de Figueres (ca la Teta).

Aquí us explicaré com fer el Cap i Pota a la meva manera amb cigrons i una picada d’ametlles, avellanes i xocolata. Es un plat de cuina de mercat.

Per ACCEDIR A LA RECEPTA HEU DE PULSAR AQUI ,   Per accedir-hi heu de disposar de les vostres claus per entrar

Deixa un comentari

Ves al contingut