Disposem d’un article sobre diferents històries del antic Egipte, Kemed o terra negra com ells anomenàvem la seva terra. Per els afeccionats a l’antic Egipte es força interesant repasa la història de:
1.-La Beatrice i el sarcòfag de Menkaure (Micerí). La història de com es va perdre el sarcòfag de pedra del faraó Micerí en un naufragi del vaixell Beatrice devant de les costes de Cartagena. Explica els diferents intents de recuperar el seu contingut, que fins ara roman perdut.
2.- La Tomba dels Guerrers de Deir el Baharí. Al costat del temple de Hapxetsup s’ha descobert una cova on s’han trobat els cadàvers de 60 soldats morts de forma violenta i sense embalsamar. Per el que sembla això va succeir durant el final del reinat del faraó Pepi II, cap l’any 2150 Abans de Crist (AC). Des de sempre la humanitat tendeix a resoldre els conflictes a bufetades….
3.- Papir de Ipuwer o papir de Leiden I. Es un poema del antic Egipte que descriu la tristor en un moment conflictiu cap el 2190- 2065 AC. En un fragment del text diu que “el riu es sang” i d’aquí es fan relacions amb les plagues d’Egipte descrites a la bíblia o documentals de TV con el “Exodus Decoded” d’en James Cameron.
4.- L’Estela d’Ahmosi. En aquesta pedra gravada sobre els anys 1650 i el 1620 AC es descriu un fenomen ambiental probablement provocat per l’erupció del volcà de Santorini o Volcà de la illa de Thera com s’anomenava antigament. Aquí podem fer una altre relació amb una de les plagues d’Egipte…
5.- Estela de la Fam. Una altre pedra gravada situada a prop de Assuan. Aquí es descriu un període de sequera que dura molt de temps i com el faraó contacte amb el seu deu i aquest li dona les crescudes del riu. Una altre relació amb la història bíblica de Josep i els períodes de 7 anys de fam o la del Gilgames mesopotàmic. No es motiu en aquest article, però un dia explicaré que a l’antic Egipte els deus de cada ciutat eren tres i un al mateix temps i com tothom sap els seus mort ressuscitaven, això si tenien que estar momificats.
525 a JC Batalla de Pelusium i l’exèrcit perdut de Cambises. Aquí s’explica la història d’un exercit perdut en el desert, el d’un tal Cambises que era persa. Però el interesant es com en tremps més moderns s’han fet esforços der trobar aquests exercit fantasma incloent algun soldat del exercit de Romel.
Espero que els aficionats a la història i al antic Egipte us ho passeu bé amb aquest article d’en Alonso Flores . Podeu clicar AQUI per veure-ho